Kletsen met Gezinnig | Goed voor nu, leuk voor later

Kletsen met Gezinnig | Goed voor nu, leuk voor later

"Het gezinsleven kan zó hectisch zijn dat je vergeet ervan te genieten. Hoe kan dat anders? Met die vraag startte ik mijn bedrijf," vertelt Rianne van Essen die in 2008 uitgeverij Gezinnig opricht. Het begint met een magnetische weekplanner voor haar dochter die toen vijf was. Niet veel later komt ze in contact met schrijfster Michal Janssen, waarmee ze kletsboeken maakt. Doel van Gezinnig? "Het gezinsleven soepeler laten verlopen én alle gezinsleden met elkaar aangelijnd houden."

De weekplanner geeft kinderen grip op de tijd en hun activiteiten. En met de kletsboeken krijg je gesprekken die verder gaan dan 'leuk' of 'gewoon' - de gebruikelijke antwoorden van een kind op de vraag hoe iets was. "Met de invuloefeningen in de kletsboekjes kom je echt in gesprek met elkaar," weet Rianne uit ervaring. "Over hoe je kind de dag beleefd heeft en hoe het in zijn vel zit. Dat is heel waardevol. En de boekjes zijn leuk voor nu en voor later."

 

"Als ik de boekjes van mijn kinderen nu teruglees en de hanenpoten zie, is dat zo dierbaar."

 

De dochter en zoon van de uitgeefster hebben elk drie keer hetzelfde boekje volgeschreven. Daarna pas kwamen er meer delen en ook andere versies. "Voor kleuters bijvoorbeeld die nog niet kunnen lezen en schrijven. Voor vrienden en voor tieners, voor aan tafel en voor onderweg, en boekjes rond een thema als ziekenhuis of vakantie. Via social media houden we nauw contact met ouders om in te spelen op behoeftes die er zijn."

 

ingevuld Slaapkletsboekje

 

Nieuwe dingen verzinnen vindt Rianne het leukst van alles. "Binnenkort komt er een planner voor meer kinderen tegelijk en we werken aan een kletsboek voor kinderen die zelf naar het ziekenhuis moeten," vertelt ze. "Ook zijn we boekjes aan het ontwikkelen voor kinderen waarvan de ouders gaan scheiden. Daar is vraag naar."

 

Bij de Hoge Ramen hebben wij de meeste producten van Gezinnig altijd wel op voorraad. Vooral de kletsproducten lopen goed. "Veel mensen kopen het als kadootje," vertelt Lizzy. "Meestal zijn het ouders die een boekje voor hun kind willen. Maar er komen ook kinderen die een nieuwe slaapklets kopen omdat het oude volgeschreven is. Van hun zakgeld. Dat is zo leuk om te zien."

 

"Mensen zijn echt fan van Slaapklets, Tafelklets, Kletspocket en al die andere kletsproducten", aldus Lizzy. "We horen soms ook waarom. Dat een kind dat 's avonds nog heel actief is, rustig wordt van het samen praten bijvoorbeeld."

 

"Naar bed gaan wordt makkelijker met slaapklets."

 

Slaapklets Gezinnig

 

Pas verschenen is Het halve boek, met verhalen waarbij plekken zijn opengelaten waar kinderen zelf moeten bedenken welke naam, welk dier of wat anders daar moet komen. Om samen steeds weer andere, eigen verhalen te bedenken. Voor thuis, maar ook op school of in de kinderopvang. "Dit 'doe-het-zelf-boek' is ook weer erg leuk," glimlacht Lizzy. "Als ik later kinderen krijg, wil ik de boekjes van Gezinnig zeker ook gaan gebruiken."

 

In onze winkel in Deventer en in de webwinkel hier vind je momenteel de volgende producten van Gezinnig: Familieklets, Het halve boek, Kletsboek, Kletspocket, Mini mama momenten, Relaxklets, Slaapklets delen 1, 2 en 3, Slaapklets voor kleuters delen 1 en 2, Tafelklets, Tienerklets, Vriendenklets, Weekplanner notitieblok en Ziekenhuisklets. Klik op de links voor meer informatie over de producten.

 

Gratis mini kletsboek

Ben je nieuwsgierig naar de kletsboeken van Gezinnig? In de winkel kun je een klein kletsboekje ophalen om het eens te proberen. Per klant geven we één proefboekje weg. Zolang de voorraad strekt, dus wees er gauw bij.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.