Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

duurzame en kleurrijke kleding

Ontdek nu alle kleding in mini-warenhuis Hoge Ramen.

Bij de inkoop van onze kleding letten wij op duurzaamheid. Natuurlijk moet kleding in de eerste plaats draagbaar zijn, niet alleen voor een feestje. Het moet mooi staan en lekker zitten maar we kijken ook naar de productie, de materialen en of je er lang plezier van hebt. Hieronder lees je wat onze merken aan duurzaamheid doen.

King Louie

King Louie streeft duurzaamheid na door tijdloze kleding van goede kwaliteit te maken en door transparantie. Het merk is open over hun fabrikanten in Turkije en China en hoe die geaudit zijn. Het let op arbeidsomstandigheden via de Fair Wear Foundation dat jaarlijks publiceert over de prestaties van het merk. Verder werkt King Louie zoveel mogelijk met gecertificeerde materialen en gerecyclede materialen. Ook besteedt het aandacht aan een verantwoorde manier van verpakken en vervoeren. En tot slot onderstreept het het belang van reparatie en hergebruik van hun kleding.

Kristianne: “Wat wij zo fijn vinden aan King Louie is dat het vernieuwt maar daarbij telkens aansluit op eerdere collecties. Zo kun je goed verder met de kleding die je al in de kast hebt hangen. En het merk blijft onverminderd populair, ook tweedehands blijft de kleding gedragen worden.”

Zilch

Zilch brengt kleurrijke kleding op de markt met veel aandacht voor de stoffen. Ze kiest voor duurzame materialen als bamboe, eco-katoen en eco-viscose en laat deze zo milieuvriendelijk mogelijk verven, met zo min mogelijk water en energie en zonder schadelijke chemische overblijfselen. Ook let Zilch en haar label Cloud9 op arbeidsomstandigheden - tijdens het productieproces houdt het merk nauw contact met haar fabriekspartners. Om lang plezier van je kleding te hebben, geeft het merk veel aandacht aan de verzorging ervan.

Seasalt

Bij Seasalt draait het om verantwoordelijkheid voor mensen en de planeet. Het Britse merk gebruikt zoveel mogelijk gecertificeerde duurzame materialen en wil in 2040 volledig Carbon Net Zero zijn. Het gaat langdurige samenwerkingen aan met bedrijven die haar sociale normen en milieuambities ondersteunen. En het draagt bij aan goede doelen en plaatselijke communities waarin het gelooft. In alle openheid want Seasalt is zeer transparant.

Claudia: “Seasalt werkt volgens een Ethical Trading Policy. Heel duurzaam dus, maar het is ook mooie kleding, met een heel eigen uitstraling die veel klanten aanspreekt.”

Nice things

Het Spaanse merk Nice Things wil dat haar leveranciers zich houden aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en vereist de mogelijkheid om hierop toe te zien. Leveranciers zetten zich in voor het gebruik van schone technologieën en duurzaam gebruik van hulpbronnen. Ze zijn verplicht zich te houden aan de Europese REACH-verordening. Ook werkt het merk met gerecycled polyester, BCI-katoen, biologisch katoen, RWS-wol en FSC-viscose.

Chills & Fever

Eco, fair en sustainable zijn de kernwaarden van Chills & Fever, een label van de Antwerpse Green Queens. Het merk (voorheen Froy & Dind) werd in 2011 opgericht om mooie, betaalbare mode te brengen die ook zorg draagt voor mens en milieu. De kleding is GOTS-gecertificeerd en wordt onder goede omstandigheden gemaakt in Turkije.

Tranquillo

Duurzaamheid staat voorop bij Tranquillo. Uit respect voor het milieu en de mens gebruikt dit Duitse merk alleen natuurlijke grondstoffen. De kleding is van biologische katoen, ecovero viscose en tencel. Het merk hecht ook aan goede arbeidsomstandigheden en is BSCI-gecertificeerd.

Very Cherry

Het Rotterdamse modemerk Very Cherry heeft van meet af aan gekozen voor Fair Trade: eerlijke beloning, veilige werkomstandigheden en een gezond werkklimaat. Dit vonden ze in Polen - dichtbij, wat CO2-uitstoot scheelt. Het merk ontwerpt tijdloos en stijlvast, waardoor de kleding lang meegaat. Stoffen met keurmerken als Oekotex, GOTS certified organic cotton en EcoVero Viscose hebben de voorkeur en ook hier let Very Cherry op kwaliteit.

Very Cherry: “Als we kiezen voor kleding die lang meegaat, goed bij ons past en onafhankelijk is van wisselende trends, dan maken we de wereld mooier.”

Circus Clothing

Dit Ierse modemerk produceert in nauwe samenwerking met Good Earth India in New Delhi. Deze fabriek is ruim en modern en biedt comfortabele omstandigheden voor al haar medewerkers. Het is GOTS- en SEDEX-gecertificeerd en Circus komt regelmatig langs om de normen te inspecteren. De producten zijn van grondstoffen die op een ethische manier worden gewonnen. Modern en geïnspireerd op vintage is de kleding. Het past helemaal mooi in onze collectie.

Lalamour

Vintage chic en verantwoord is de kleding van Lalamour. Dit Nederlandse merk kiest voor duurzame circulaire materialen (biologische GOTS-gecertificeerd katoen, ecovero viscose, Tencel™, MicroModal® en gerecycled polyester) en voor productie in Turkije. De fabriek wordt jaarlijks geaudit door de Fair Wear Foundation en slaagt succesvol.

Kali Yog

Ethisch en kleurrijk is het Franse modemerk Kali Yog. Dit merk produceert in India en hecht sterk aan goede leef- en werkomstandigheden van de medewerkers daar. Zo ondersteunt het de modernisering van het drinkwaternetwerk, de bouw van droge toiletten voor de dorpelingen en de oprichting van een gratis lokale school voor alle jonge meisjes, ongeacht hun kaste. Alle kleding is van biologische katoen en de stoffen worden met de hand bedrukt omdat dat CO2-uitstoot beperkt.

Lafiancée

Lafiancée staat voor kleurrijke prints geïnspireerd op verre reizen, stoffen van natuurlijke materialen en modellen die iedere vrouw passen. Het Franse modemerk gebruikt ecovero viscose, biologische katoen, wol en zijde en beweegt stap voor stap naar meer duurzaamheid. Door upcycling van oude stoffen voor nieuwe kleding bijvoorbeeld en het gebruik van stofresten voor de voering van tassen. Het steunt goede doelen als Reach for the moon India en Prométhée Humanitaire dat straatkinderen helpt. Ook let Lafiancée op afval, CO2-uitstoot en goede zorg voor haar medewerkers.

UVR Berlin

UVR Berlin (voorheen UVR Connected) heeft speciaal iemand in dienst om haar duurzaamheidsstrategie uit te voeren. Het Duitse merk neemt sociale verantwoordelijkheid door langdurige relaties aan te gaan met productiebedrijven in Europa, die zoveel mogelijk GOTS-gecertificeerd zijn. Daarnaast neemt het ecologische verantwoordelijkheid door steeds meer biologische katoen, Lyocell, EcoVero viscose of gerecyclede wol te gebruiken en voor de verpakking gerecycled plastic. Ook geeft het gedetailleerde wasvoorschriften zo dat de kleding lang meegaat.

Eribé Knitwear

Duurzaamheid vormt de kern van Eribé Knitwear, dat alleen hoogwaardige, natuurlijke garens uit Groot-Brittannië gebruikt die ethisch geproduceerd zijn. Het Schotse merk volgt de EU REACH- en OEKO-TEX-kleurstofvoorschriften en de wol die ze gebruikt is RWS (Responsible Wool Standard) en Control Union gecertificeerd. Ook geeft deze Living Wage Employer uitvoerig onderhoudsadvies voor langdurig plezier van haar kleding.

IchJane

Slow fashion uit hartje Berlijn - dat is IchJane. Het merk van Michaela Götzl maakt draagbare, urban style kleding voor onafhankelijke vrouwen. Vrij als de ontwerpster zelf die met met een miniteam van een of twee naaisters in haar atelier in Friedrichshain de kleding zelf maakt. Alleen grotere producties  besteedt ze uit aan een klein en eerlijk bedrijf in Polen. Jurken, rokken en tops van jersey zijn haar handelsmerk.

Danefae

Het Deense merk Danefae werkt met fabrikanten die BSCI-gecertificeerd zijn en daarnaast een OEKO-TEX-, Swan- of GOTS-certificaat hebben. Naast Europese en Deense wetgeving hanteert het merk een speciale regels voor het gebruik van chemische stoffen, waardoor de jassen lang goed en mooi blijven, zelfs na vele jaren gebruik. Zonder gebruik van fluorkoolwaterstoffen. Het merk werkt maatschappelijk verantwoord voor mens en milieu en ondersteunt bijvoorbeeld ook een weeshuis in Nigeria via DinNødhjælp en het Wereld Natuur Fonds.

Maium

Pak de fiets, ook als het regent. Vanuit die gedachte maakt Maium stijlvolle en functionele regenjassen van gerecyclede PET-flessen. Het Amsterdamse merk heeft een ambitieus duurzaamheidsplan dat rust op vijf pijlers: doelen en prestaties, duurzame materialen, duurzame productie, transparantie en gezond- & veiligheid. Haar hele bedrijfsvoering draait om bewuste en verantwoorde keuzes.

Ten Cate

Slijtvast en vormvast is het ondergoed van Ten Cate, zodat het na veel dragen en wassen nog steeds goed zit. Dit Twentse merk wil het iedere dag een beetje beter doen voor onze planeet, het milieu, haar partners en jouw huid, samen, in langdurige relaties.

Engel Natur

Engel Natur maakt ondergoed en babykleding uit liefde voor de natuur en jouw huid. Het Duitse merk gebruikt uitsluitend biologische katoen en biologische merinowol (met zijde). In principe zijn al haar gebruikte middelen biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. De kleding wordt gemaakt onder eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden, met energie opgewekt uit de kracht van zon en wind. Engel Natur is GOTS- en IVN Best-gecertificeerd.

sokken & panty's

Let's do Goods (sokken die ontroeren), Many Mornings (sokken waarbij je niet dubbel ziet), Polar Star en SOXS (voor echt warme voeten) en Studio Painted (kunst aan je voeten). Panty's verkopen we van het Britse merk Pamela Mann.

brillen en andere accessoires

Naast kleding, sokken en ondergoed vind je bij ons ook accessoires. Wij verkopen leesbrillen van het Duitse merk I need you en van het Zwitserse Montana Eyewear. Van Okkia verkopen we markante Italiaanse leesbrillen, zonnebrillen en beeldschermbrillen. Funky petjes voor de hele familie hebben wij van het Parijse merk Chamaye. En de sieraden die je bij ons vindt zijn van Qoss (puur, origineel en stoer) en Ckleo (tijdloos, elegant en vrouwelijk). Tassen verkopen we een heleboel, onder meer van duurzame merken als Susan Bijl, Loqi en Notabag.

duurzame en kleurrijke kleding

Bij de inkoop van onze kleding letten wij op duurzaamheid. Natuurlijk moet kleding in de eerste plaats draagbaar zijn, niet alleen voor een feestje. Het moet mooi staan en lekker zitten maar we kijken ook naar de productie, de materialen en of je er lang plezier van hebt. Hieronder lees je wat onze merken aan duurzaamheid doen.

King Louie

King Louie streeft duurzaamheid na door tijdloze kleding van goede kwaliteit te maken en door transparantie. Het merk is open over hun fabrikanten in Turkije en China en hoe die geaudit zijn. Het let op arbeidsomstandigheden via de Fair Wear Foundation dat jaarlijks publiceert over de prestaties van het merk. Verder werkt King Louie zoveel mogelijk met gecertificeerde materialen en gerecyclede materialen. Ook besteedt het aandacht aan een verantwoorde manier van verpakken en vervoeren. En tot slot onderstreept het het belang van reparatie en hergebruik van hun kleding.

Kristianne: “Wat wij zo fijn vinden aan King Louie is dat het vernieuwt maar daarbij telkens aansluit op eerdere collecties. Zo kun je goed verder met de kleding die je al in de kast hebt hangen. En het merk blijft onverminderd populair, ook tweedehands blijft de kleding gedragen worden.”

Zilch

Zilch brengt kleurrijke kleding op de markt met veel aandacht voor de stoffen. Ze kiest voor duurzame materialen als bamboe, eco-katoen en eco-viscose en laat deze zo milieuvriendelijk mogelijk verven, met zo min mogelijk water en energie en zonder schadelijke chemische overblijfselen. Ook let Zilch en haar label Cloud9 op arbeidsomstandigheden - tijdens het productieproces houdt het merk nauw contact met haar fabriekspartners. Om lang plezier van je kleding te hebben, geeft het merk veel aandacht aan de verzorging ervan.

Seasalt

Bij Seasalt draait het om verantwoordelijkheid voor mensen en de planeet. Het Britse merk gebruikt zoveel mogelijk gecertificeerde duurzame materialen en wil in 2040 volledig Carbon Net Zero zijn. Het gaat langdurige samenwerkingen aan met bedrijven die haar sociale normen en milieuambities ondersteunen. En het draagt bij aan goede doelen en plaatselijke communities waarin het gelooft. In alle openheid want Seasalt is zeer transparant.

Claudia: “Seasalt werkt volgens een Ethical Trading Policy. Heel duurzaam dus, maar het is ook mooie kleding, met een heel eigen uitstraling die veel klanten aanspreekt.”

Nice things

Het Spaanse merk Nice Things wil dat haar leveranciers zich houden aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en vereist de mogelijkheid om hierop toe te zien. Leveranciers zetten zich in voor het gebruik van schone technologieën en duurzaam gebruik van hulpbronnen. Ze zijn verplicht zich te houden aan de Europese REACH-verordening. Ook werkt het merk met gerecycled polyester, BCI-katoen, biologisch katoen, RWS-wol en FSC-viscose.

Chills & Fever

Eco, fair en sustainable zijn de kernwaarden van Chills & Fever, een label van de Antwerpse Green Queens. Het merk (voorheen Froy & Dind) werd in 2011 opgericht om mooie, betaalbare mode te brengen die ook zorg draagt voor mens en milieu. De kleding is GOTS-gecertificeerd en wordt onder goede omstandigheden gemaakt in Turkije.

Tranquillo

Duurzaamheid staat voorop bij Tranquillo. Uit respect voor het milieu en de mens gebruikt dit Duitse merk alleen natuurlijke grondstoffen. De kleding is van biologische katoen, ecovero viscose en tencel. Het merk hecht ook aan goede arbeidsomstandigheden en is BSCI-gecertificeerd.

Very Cherry

Het Rotterdamse modemerk Very Cherry heeft van meet af aan gekozen voor Fair Trade: eerlijke beloning, veilige werkomstandigheden en een gezond werkklimaat. Dit vonden ze in Polen - dichtbij, wat CO2-uitstoot scheelt. Het merk ontwerpt tijdloos en stijlvast, waardoor de kleding lang meegaat. Stoffen met keurmerken als Oekotex, GOTS certified organic cotton en EcoVero Viscose hebben de voorkeur en ook hier let Very Cherry op kwaliteit.

Very Cherry: “Als we kiezen voor kleding die lang meegaat, goed bij ons past en onafhankelijk is van wisselende trends, dan maken we de wereld mooier.”

Circus Clothing

Dit Ierse modemerk produceert in nauwe samenwerking met Good Earth India in New Delhi. Deze fabriek is ruim en modern en biedt comfortabele omstandigheden voor al haar medewerkers. Het is GOTS- en SEDEX-gecertificeerd en Circus komt regelmatig langs om de normen te inspecteren. De producten zijn van grondstoffen die op een ethische manier worden gewonnen. Modern en geïnspireerd op vintage is de kleding. Het past helemaal mooi in onze collectie.

Lalamour

Vintage chic en verantwoord is de kleding van Lalamour. Dit Nederlandse merk kiest voor duurzame circulaire materialen (biologische GOTS-gecertificeerd katoen, ecovero viscose, Tencel™, MicroModal® en gerecycled polyester) en voor productie in Turkije. De fabriek wordt jaarlijks geaudit door de Fair Wear Foundation en slaagt succesvol.

Kali Yog

Ethisch en kleurrijk is het Franse modemerk Kali Yog. Dit merk produceert in India en hecht sterk aan goede leef- en werkomstandigheden van de medewerkers daar. Zo ondersteunt het de modernisering van het drinkwaternetwerk, de bouw van droge toiletten voor de dorpelingen en de oprichting van een gratis lokale school voor alle jonge meisjes, ongeacht hun kaste. Alle kleding is van biologische katoen en de stoffen worden met de hand bedrukt omdat dat CO2-uitstoot beperkt.

Lafiancée

Lafiancée staat voor kleurrijke prints geïnspireerd op verre reizen, stoffen van natuurlijke materialen en modellen die iedere vrouw passen. Het Franse modemerk gebruikt ecovero viscose, biologische katoen, wol en zijde en beweegt stap voor stap naar meer duurzaamheid. Door upcycling van oude stoffen voor nieuwe kleding bijvoorbeeld en het gebruik van stofresten voor de voering van tassen. Het steunt goede doelen als Reach for the moon India en Prométhée Humanitaire dat straatkinderen helpt. Ook let Lafiancée op afval, CO2-uitstoot en goede zorg voor haar medewerkers.

UVR Berlin

UVR Berlin (voorheen UVR Connected) heeft speciaal iemand in dienst om haar duurzaamheidsstrategie uit te voeren. Het Duitse merk neemt sociale verantwoordelijkheid door langdurige relaties aan te gaan met productiebedrijven in Europa, die zoveel mogelijk GOTS-gecertificeerd zijn. Daarnaast neemt het ecologische verantwoordelijkheid door steeds meer biologische katoen, Lyocell, EcoVero viscose of gerecyclede wol te gebruiken en voor de verpakking gerecycled plastic. Ook geeft het gedetailleerde wasvoorschriften zo dat de kleding lang meegaat.

Eribé Knitwear

Duurzaamheid vormt de kern van Eribé Knitwear, dat alleen hoogwaardige, natuurlijke garens uit Groot-Brittannië gebruikt die ethisch geproduceerd zijn. Het Schotse merk volgt de EU REACH- en OEKO-TEX-kleurstofvoorschriften en de wol die ze gebruikt is RWS (Responsible Wool Standard) en Control Union gecertificeerd. Ook geeft deze Living Wage Employer uitvoerig onderhoudsadvies voor langdurig plezier van haar kleding.

IchJane

Slow fashion uit hartje Berlijn - dat is IchJane. Het merk van Michaela Götzl maakt draagbare, urban style kleding voor onafhankelijke vrouwen. Vrij als de ontwerpster zelf die met met een miniteam van een of twee naaisters in haar atelier in Friedrichshain de kleding zelf maakt. Alleen grotere producties  besteedt ze uit aan een klein en eerlijk bedrijf in Polen. Jurken, rokken en tops van jersey zijn haar handelsmerk.

Danefae

Het Deense merk Danefae werkt met fabrikanten die BSCI-gecertificeerd zijn en daarnaast een OEKO-TEX-, Swan- of GOTS-certificaat hebben. Naast Europese en Deense wetgeving hanteert het merk een speciale regels voor het gebruik van chemische stoffen, waardoor de jassen lang goed en mooi blijven, zelfs na vele jaren gebruik. Zonder gebruik van fluorkoolwaterstoffen. Het merk werkt maatschappelijk verantwoord voor mens en milieu en ondersteunt bijvoorbeeld ook een weeshuis in Nigeria via DinNødhjælp en het Wereld Natuur Fonds.

Maium

Pak de fiets, ook als het regent. Vanuit die gedachte maakt Maium stijlvolle en functionele regenjassen van gerecyclede PET-flessen. Het Amsterdamse merk heeft een ambitieus duurzaamheidsplan dat rust op vijf pijlers: doelen en prestaties, duurzame materialen, duurzame productie, transparantie en gezond- & veiligheid. Haar hele bedrijfsvoering draait om bewuste en verantwoorde keuzes.

Ten Cate

Slijtvast en vormvast is het ondergoed van Ten Cate, zodat het na veel dragen en wassen nog steeds goed zit. Dit Twentse merk wil het iedere dag een beetje beter doen voor onze planeet, het milieu, haar partners en jouw huid, samen, in langdurige relaties.

Engel Natur

Engel Natur maakt ondergoed en babykleding uit liefde voor de natuur en jouw huid. Het Duitse merk gebruikt uitsluitend biologische katoen en biologische merinowol (met zijde). In principe zijn al haar gebruikte middelen biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. De kleding wordt gemaakt onder eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden, met energie opgewekt uit de kracht van zon en wind. Engel Natur is GOTS- en IVN Best-gecertificeerd.

sokken & panty's

Let's do Goods (sokken die ontroeren), Many Mornings (sokken waarbij je niet dubbel ziet), Polar Star en SOXS (voor echt warme voeten) en Studio Painted (kunst aan je voeten). Panty's verkopen we van het Britse merk Pamela Mann.

brillen en andere accessoires

Naast kleding, sokken en ondergoed vind je bij ons ook accessoires. Wij verkopen leesbrillen van het Duitse merk I need you en van het Zwitserse Montana Eyewear. Van Okkia verkopen we markante Italiaanse leesbrillen, zonnebrillen en beeldschermbrillen. Funky petjes voor de hele familie hebben wij van het Parijse merk Chamaye. En de sieraden die je bij ons vindt zijn van Qoss (puur, origineel en stoer) en Ckleo (tijdloos, elegant en vrouwelijk). Tassen verkopen we een heleboel, onder meer van duurzame merken als Susan Bijl, Loqi en Notabag.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »