Marian: "We durven anders te zijn - dat trekt"

  • Geplaatst op
  • Door Tryntsje
  • Geplaatst in Mensenwerk
  • 0
Marian: "We durven anders te zijn - dat trekt"

Wie regelmatig bij ons in de winkel in Deventer komt, kent onze gezichten. Maar ook voor de klanten van de webwinkel doen we graag een voorstelrondje. Marian (voor de grap begonnen als 'stagiaire') is de senior in ons team. Aan haar nu onze vijf vragen.

Waarom werk je bij de Hoge Ramen?

"Ik ben al ruim 25 jaar bevriend met Kristianne en ken de winkel vanaf het begin. Vier jaar geleden zat ik tussen twee uitzendperioden in en kwam ik voor de grap af en toe helpen, als 'stagiaire', haha. Ik werkte destijds als receptioniste en twijfelde of ik dat wilde blijven doen. Toen de vaste kracht op woensdag in de winkel wegging, ben ik in haar plaats gekomen.

 

Doordat we altijd zoveel wilde plannen hebben en steeds vernieuwen en verbeteren, werk ik nu 24 uur in de week. Wat ik leuk vind hier is de openheid. Iedereen kan zichzelf zijn. Onze klanten zijn eigentijdse mensen met een frisse blik. Het zijn mensen die anders durven zijn en bij ons vinden ze producten die je in de andere winkels niet ziet. Als team merken we die openheid aan de vrijheid die we hebben om initiatieven te nemen. Onze mening doet ertoe."

 

Marian bij Hoge Ramen.

 

Waar vinden wij jou meestal in de winkel?

"Op nummer 50 - kleding is mijn hobby. Ik vind het leuk om mensen aan te kleden, om ze te helpen vinden wat bij ze past en soms ook iets anders voor te stellen. De speelgoedafdeling vind ik ook leuk. Ook daar hebben we steeds nieuwe producten en je vindt bij ons veel speelgoed dat duurzaam gemaakt wordt. Van gerecycled plastic bijvoorbeeld of van resthout dat anders vernietigd zou worden, en van ander restmateriaal."

 

Waar word je blij van in je werk?

"Als er een goede sfeer hangt in de winkel: lekker druk, spelende kinderen en mensen die lekker meezingen met de muziek. Een beetje reuring - daar houd ik van. En tevreden klanten natuurlijk. Dat mensen met iets naar huis gaan waar ze echt blij mee zijn. Daar word ik blij van."

 

Marian: "Een beetje reuring - daar houd ik van."

 

"Het is mooi om te zien dat bij de paskamers mensen soms contact maken en elkaar spontaan gaan helpen. En het is fijn om te horen hoe enthousiast mensen zijn. Over onze nieuwe dingen, maar ook dat Deventer zo'n leuke stad is. We hebben veel vaste klanten, uit Deventer en uit het hele land. Zussen of vriendinnen uit Utrecht en Enschede bijvoorbeeld die tweemaal per jaar hier afspreken als de nieuwe collectie er is."

 

Wat doe je graag als je niet werkt?

"Wandelen, en dan het liefst in de bergen. Ik ga graag op vakantie naar Oostenrijk en wordt helemaal gelukkig als ik 's ochtends de gordijnen opendoe of mijn tent open rits en de bergtoppen en de heldere lucht en de koeien in de wei zie. En wandelen gaat traag. Dat is fijn. Je bent je heel bewust van je omgeving."

 

Marian bij Hoge Ramen, op inkoop bij King Louie.

 

Welke tip heb jij voor klanten van de Hoge Ramen?

"Neem dat wat je het allerleukste vindt - dat al je aankopen je lievelingsproduct worden. Bij twijfel moet je iets niet kopen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de kleding van kleding van King Louie, de knuffels van Jellycat en de thermosflessen van 24Bottles. Maar er is veel meer natuurlijk. Kom vooral langs en neem je tijd."

 

Marian is één van de medewerkers van de Hoge Ramen die jouw bestelling in de webshop voor je inpakt en verstuurt. Heb je vragen over ons assortiment of zoek je iets speciaals? Bel dan naar +31 570 611438 en je krijgt haar of één van de anderen in ons team aan de lijn. Mailen mag ook. Dat kan naar [email protected] We helpen je graag.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.