Op inkoop bij King Louie | Passen, passen, passen

Op inkoop bij King Louie | Passen, passen, passen

Zodra de winterkleding binnenkomt, gaan wij op inkoop voor de volgende zomer. Vier vrouwen op pad om een hele dag de allernieuwste kleding van King Louie te passen en te selecteren. Gezellig, intensief en superleuk natuurlijk. Wat we in 2020 zien? We verklappen niet te veel, maar één ding is zeker: het wordt een mooie zomer.

“We dragen zelf graag King Louie. Toen wij besloten om naast kado’s en interieurspullen ook kleding te gaan verkopen, was dit Amsterdamse kledingmerk een logische keuze,” vertelt Marian. Dat is alweer lang geleden: meer dan 12 jaar. “Het begon in de ‘steeg’, onze winkel in de Spijkerboorsteeg, en het sloeg gelijk aan.”

 


King Louie voor het eerst te koop in onze winkel in de Spijkerboorsteeg.

 

King Louie is een kledingmerk voor iedereen. Het is comfortabel en je kunt het naar veel gelegenheden aan: naar de speeltuin, op de fiets, thuis, en op het werk. “De pasvorm is goed, je hebt gelijk iets leuks aan, en het zit lekker - dat typeert King Louie. En afhankelijk van je schoenen en accessoires is het soms casual en soms gekleed."

 

“Met sneakers is het sportief en met laarzen of een pump kun je ermee naar je werk," weet Marian. "Schoenen maken je outfit af.”

 

Na de eigen winkels van het kledingmerk zelf is de Hoge Ramen inmiddels het grootste verkooppunt van King Louie in Nederland. Uit de wijde omgeving komen mensen naar Deventer zodra bekend is dat er nieuwe kleding binnen is. Jaarlijks zijn er twee collecties die elk in vier delen geleverd worden. “Vriendinnen die verspreid door het land wonen, spreken dan soms speciaal in Deventer af, en ook omdat het zo’n leuke winkelstad is natuurlijk.”

 


De kleurrijke collectie van de zomer 2017. 

 

Terwijl de wintercollectie nog niet eens helemaal binnen is, gingen wij eind augustus alweer op inkoop voor het volgende seizoen: zomer 2020. “We bespreken de prints, kleuren en modellen van de hele nieuwe collectie. En daarbij passen we ook alle kleding die ons aanspreekt," vertelt Marian. "Er is iedere keer zoveel nieuws en leuks, dat de inkoop een hele dag in beslag neemt. We krijgen een broodje en wat lekkers en we hebben lol, maar het is ook best intensief."

 

“Het doorpassen vinden we belangrijk: om de pasvorm te zien en te voelen, en om te zien of het ons, als ‘gewone’ mensen, net zo leuk staat als bij het model.”

 

Een dag op inkoop is hard werken én een dagje uit. Wij bezoeken King Louie in Amsterdam-West in een grote ruimte met daarin de gehele nieuwe collectie. “Het ziet er altijd erg mooi uit”, vertelt Marian. “Met veel vintage meubels en retro spullen, en voor ieder seizoen wordt de ruimte opnieuw gestyled. Wat dit keer opviel, waren de kleuren brique met fuchsia – dat zag je in de kleding en ook op de wanden en in de bloemen bijvoorbeeld.”

 


Op inkoop in de showroom in Amsterdam voor de zomercollectie 2020.


Kleuren en bloemen zijn synoniem voor King Louie. Toch zie je ieder seizoen steeds vernieuwing. “Bloemen blijven maar ze zijn telkens anders en daarnaast zijn er veel grafische prints. En wat nu trendy is: ruiten. Daar ben ik voor gevallen,” lacht Marian. “Mijn advies is ook altijd: koop een paar echt mooie dingen die je veel zult dragen, en koop dan het volgende seizoen weer iets nieuws. Zo heb je er het meest profijt van.”

 

Waarom verkopen jullie King Louie niet in de webwinkel?

“Die vraag krijgen we vaker”, legt Marian uit. “Wij geloven dat je kleding moet passen en dat dat ook een beleving is. Kleding draag je – dat moet lekker en mooi zitten en prettig voelen. En het is fijn als er iemand bij is die je advies kan geven, degene met wie je aan het winkelen bent of als je dat wilt één van ons. Kleding staat iedereen anders. Als je meerdere kledingstukken uitprobeert, kom je tot een keuze waar je ook echt blij mee bent. Die ervaring heb je alleen in de winkel.”

 

En kom je al passend tot een keuze die we op dat moment niet leverbaar hebben? Dan bestellen we het voor jou en kun je het in de winkel ophalen. Woon jij niet in Deventer, dan zetten we het speciaal voor jou online. "Dat werkt goed”, aldus Marian. “Wij willen graag dat klanten echt blij zijn met hun aankoop. Alleen dan komen ze terug.”

 

“Wat de zomer 2020 wordt? Een hardroze jumpsuit sprong er echt uit, maar verder … dat blijft een verrassing.”

 


Vanaf februari 2020 bij ons in de winkel. 

 

Houd onze Facebook- en Instagram-kanalen in de gaten om als eerste te weten wanneer er een nieuwe levering binnen is, van King Louie, Petit Louie en onze andere kledingmerken. Wij houden je me plezier op de hoogte.

Reacties

  1. Claudia Bouwmeester Claudia Bouwmeester

    Je ziet hem tegen die tijd vast verschijnen op Facebook/Instagram! Nog ongeveer 5 maanden geduld

  2. Loes de Jong Loes de Jong

    Ik ga sparen en lijnen voor die fuchsia jumpsuits. Moet lukken voor 2020. Houden jullie mij op de hoogte svp? Gr Loes

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.