Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

Door Tryntsje, 21 september 2022

Het verhaal achter de verhalen | Storytiles

Oudhollandse tegeltjes in een nieuw jasje, ieder met een eigen verhaal. Ieder jaar komen er nieuwe bij. Ze bestaan al een tijdje en eindelijk hebben wij ze nu ook in onze winkel en webshop. Daar zijn we blij mee en daarom we delen graag het verhaal achter Storytiles, over tegels met verhaal.

De mens achter het merk Storytiles is Marga van Oers. Net als haar oma is zij gek op keramiek - op het materiaal, de structuur en de uitstraling. Op een dag kreeg ze een doos vol echt eeuwenoude tegeltjes die haar oma had verzameld.

Als kunstenaar kriebelde het bij Marga om hier iets mee te doen - om aan de oude prentjes haar eigen fantasie en humor toe te voegen. Zo dat iedere tegel een verhaaltje vertelt. Sinds de oprichting van Storytiles in 2013 ontwikkelt ze steeds nieuwe tegels, met oude afbeeldingen of helemaal naar eigen ontwerp.

met de hand

De tegels zijn geïnspireerd op de geglazuurde 'witjes' van vroeger. Ze worden met de hand gemaakt door een 'beslag' te maken van steenpoeder en water en deze in bakvormen met vierkantjes te gieten. Als koekjes gaan ze de over in, waarna ze geglazuurd worden en met liefde en zorg geïllustreerd.

Na driemaal bakken in traditionele ovens op standen variërend van 850 tot 1250 graden zijn ze bestand tegen hitte, kou en water. Ze krijgen een ophanghaakje, maar je kunt ze ook inlijsten, neerzetten of ook echt gebruiken in je tegelwerk in je badkamer, toilet of keuken.

Storytiles roepen vaak herinneringen bij mensen op aan een bepaalde plaats of een speciaal moment of een geliefd persoon. Marga maakt dromerige afbeeldingen die mensen doen glimlachen. Koper en krijgers laten het vaak niet bij één tegeltje en beginnen ze te verzamelen en zo is de cirkel rond met wat begon als een verzameling.

Bij de Hoge Ramen hebben wij ook al een verzameling Storytiles aangelegd. Kijk in onze webshop of kom gezellig langs en bekijk ze in onze winkel in Deventer.

Laat een berichtje achter.

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »