Buiten spelen | Zandkasteel met rondweg en helikopter

Buiten spelen | Zandkasteel met rondweg en helikopter

Een emmertje en een schepje, oké. Maar wist je dat er meer speelgoed is dat je perfect kunt meenemen naar het strand? Wat dacht je van de oersterke flexibele autoweg van waytoplay? Of de stoere lichtgewicht voertuigen van Green Toys? Daarmee wordt bouwen en spelen met zand en water nóg leuker. Zoek maar gauw een plekje bij de waterkant.

"We merken een toenemende bewustwording", vertelt Claudia. "Mensen vragen steeds vaker naar de herkomst van producten." Bij het speelgoed van Green Toys zit dat wel goed. Het wordt gemaakt van gerecyclede plastic melkflessen en gekleurd met minerale verfstoffen. Daarbij zit het verpakt in herbruikbaar karton dat (zo min mogelijk) bedrukt is met inkt op sojabasis. "Het speelgoed is bovendien zó gemaakt dat het al geschikt is voor kinderen vanaf één jaar."

 

Geen kleine onderdelen dus.

"Kinderen die hier vaker komen, lopen vaak direct op de kast met Green Toys af om te spelen met de winkelmodellen", vervolgt Claudia lachend. "Af en toe moeten we de hele winkel afzoeken om het speelgoed terug te vinden." Bovenop het schap staat een display met versplinterde melkflessen, kunststof korrels en een stoer autootje om de het verhaal van Green Toys te laten zien. Doel van het merk is om kinderen van jongs af aan te leren over het belang van hergebruik en duurzaamheid.

 

Green Toys helikopter bij de Hoge Ramen

 

Nog een mooi product om binnen én buiten mee te spelen is de zachte rubber autoweg van waytoplay. Eindeloos met autootjes spelen - dat kun je met de wegdelen die je in telkens weer andere routes in elkaar haakt. "De kleinste kinderen zien de stukken eerst als een puzzel", vertelt Claudia. "Pas als ze iets groter zijn beginnen ze echt wegen te bouwen."

 

Doordat het materiaal buigt, kan jouw kind de weg overal overheen en onderdoor leggen. Over heuvels, door het gras, op de glijbaan, over de rand van het zwembad en zelfs in bad. Nat worden is geen enkel probleem met het veilige en degelijke materiaal waarvan de weg gemaakt is.

 

waytoplay autoweg op het strand bij de Hoge Ramen

 

Ideaal voor een parcours op het strand.

"Waytoplay is echt topkwaliteit. De wegdelen liggen hier al jaren op de ietwat ruwe winkelvloer en er gaan kinderwagens en van alles overheen. Je ziet geen rafel of krasje," vervolgt Claudia. "Ook aan de voertuigen van Green Toys is trouwens niet te zien dat deze soms ook botsen en vallen. Ze zijn oerdegelijk en blijven mooi."

 

Wat overigens ook nog fijn is: het speelgoed is lichtgewicht. Dat neemt makkelijk mee, naar het strand of waarheen je maar wilt.


"Fantaseren, ontdekken en uitproberen zonder regels of vooropgezet doel - dat is spelen zoals wij het bij waytoplay voor ogen hebben", aldus Sybren Jelles, bedenker van de flexibele autoweg. "Onbegrensd speelplezier zonder snoer of batterijen."

 

Oh, en dat emmer en schepje hebben we trouwens ook.

 

Oprolbaar. Het kan zo in de tas naar het strand.

 

Dat wordt een perfect dagje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.