Zeep van Zeeplokaal | goed voor lichaam en natuur

Zeep van Zeeplokaal | goed voor lichaam en natuur


Liefde voor het zelf maken van producten. Weten wat erin zit en goed zijn voor moeder natuur. Dit zijn de drijfveren achter iedere zeep van Thijske Noordhoek in Utrecht. In haar keuken begon ze met experimenteren en sinds januari 2018 produceert en verkoopt ze haar handgemaakte zeep vanuit haar atelier Het Zeeplokaal.

vegan

Rozenblaadjes, maanzaad, bergamot, groene en roze klei, eucalyptus en zelfs zwarte kool zitten er in haar stukken zeep. En ook olijfolie, kokosolie, koolzaadolie, amandelolie en etherische oliën. Alle zepen zijn honderd procent vegan en 75 procent biologisch. Ze zijn dierproefvrij en bevatten geen palmolie omdat voor de productie daarvan veel tropisch regenwoud gekapt wordt.

 

fotocollage Zeeplokaal

 

plasticvrij

De zeep is zonder plastic verpakt. Er zit een handbedrukte wikkel omheen met daarop in gewoon Nederlands en in cosmeticataal INCI precies wat erin zit. De zepen zijn uitgebreid getest door familie en vrienden van de maakster en ze voldoen aan de wettelijke voorschriften voor cosmetica. Dat zit sowieso wel goed, want 'als je het kunt eten kun je het ook op je huid smeren' is de stelregel die Thijske hanteert.

 

verzorgend

Zeep maken is slow - het duurt weken voordat een zeep gerijpt en uitgehard is. Het Zeeplokaal maakt producten vol idealen, maar ook zeep die lekker schuimt en goed is voor huid, haar en huishouden. Het bevat geen parabenen en sulfaten en de glycerine die bij de bereiding ontstaat, blijft in de zeep zitten. Dit voorkomt dat je huid droog en trekkerig voelt na het wassen.

 

"Ik heb mijn haren nu een aantal keer gewassen met de maca & grapefruit haarzeep en het schuimt behoorlijk", aldus Kristianne. "Dat is even wennen, maar je haar wordt heel lekker schoon en niet glad waardoor het makkelijk in model blijft zitten. Zonder dat je er wat aan hoeft te doen."

 

Bij de Hoge Ramen verkopen we alle soorten zeep van Het Zeeplokaal: maanzaad, rozen & palmarosa, groene klei & bergamot, groene thee & citroengras, zwarte actieve kool & tea tree, de haarzepen aroniabes & rozemarijn en maca & grapefruit, en de huishoudzeep citroen & eucalyptus. Wat wij ook nog zo leuk vinden: ieder stuk zeep oogt uniek omdat ze met de hand gemaakt zijn. Probeer ze eens uit!

 

We vinden het leuk om te horen wat je van dit blog vindt. Laat het hieronder weten als je wilt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.