Groene en snelle bezorging door de Fietskoerier
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door de Fietskoerier
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

Door Tryntsje, 9 september 2022

Spelen maar! | Dino parade en Animal parade van Makii

Houten speelgoedbeesten van 50 jaar geleden, gevonden tijdens een verhuizing, waren voor Makii de inspiratie voor Animal parade en Dino parade. Een serie dieren van blank hout (puur) en vlak en hoekig zodat je er mee kunt spelen en ... bouwen (waarom niet). Je vindt de dieren in onze winkel en we vertellen je hier ook graag het verhaal erbij.

ontwerp animal parade makii

Toen Mielo's moeder ging verhuizen kwam er een set houten speelgoedbeesten tevoorschijn. Zij maakte ze ruim een halve eeuw geleden tijdens haar studie ergotherapie om te gebruiken bij haar handvaardigheidstrainingen met cliënten. De houten beesten waren geïnspireerd op ontwerpen van speelgoedfabrikant Konrad Keller uit 1965.

Mielo Pouwer en Idris van Heffen, ontwerpers en illustratoren van Makii, vonden ze zo bijzonder dat ze een crowdfunding-actie op touw zetten om deze houten dierenfiguren nieuw leven in te blazen. En dat is gelukt.

productie animal parade makii

Om de houten speelgoeddieren lokaal, sociaal en duurzaam te produceren zocht Makii partners waarmee dit kan.

lokaal

De blokken zijn gemaakt van hout dat Staatsbosbeheer kapt om bossen gevarieerd en toekomstbestendig te houden voor mensen, planten en dieren.

sociaal

De wilde dieren en dino's die ervan worden gemaakt zijn het werk van Stichting Stunt uit Delft die mensen helpt die nog niet toe zijn aan regulier werk.

duurzaam

En ben jij uitgespeeld? Dan mag je jouw dier gratis terugsturen naar Makii. Ze krijgen dan een opknapbeurt en een tweede leven en jij krijgt een tegoedbon om te besteden op makii.nl.

animal parade dino parade makii

De dieren zijn van ongelakt hout en dat voel je: zacht, warm en soms een tikkeltje ruw. Door de vormen en afmetingen zijn ze al voor jonge kinderen geschikt. En het leuke is: het zijn ook een beetje bouwblokken. Door hun hoekige vormen en platte vlakken kun je ze op elkaar zetten. Als de Bremer stadsmuzikanten.

Dat wordt eindeloos spelen verwachten wij. Bij de Hoge Ramen vind je daarom diverse houten dieren. Ben jij net als wij ook fan van Makii, kijk dan ook nog even bij de stickers, tattoos, krasplaatjes- en avonturenpakketten.

Laat een berichtje achter.

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »