Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

Door Tryntsje, 19 september 2019

Regenjassen | Modieus in weer en wind

Welke eisen stel jij aan een regenjas? Moet die waterdicht of waterafstotend zijn? Ademend of niet? Hoe warm moet hij zijn? En, niet onbelangrijk: hoe elegant? Er zijn zoveel soorten regenjassen op de markt dat wij ons aanbod graag toelichten. Bij de Hoge Ramen vind je drie merken: Tretorn, Danafae en (ons paradepaardje) Ilse Jacobsen. Wat het verschil is, lees je hier.

Tretorn

Tretorn is een Zweeds merk dat al meer dan een eeuw kleding maakt om 'op een modieuze manier de regen te trotseren'. Dát klinkt mooi. De jassen lijken het meest op die ouderwetse gele en oranje regenpakken van vroeger, maar ze dragen soepel en ruim.

Van buiten voelen ze rubberachtig aan en de jassen sluiten met drukknopen. Van binnen zijn ze ongevoerd en ruw. De Tretorn-jassen zijn unisex en oversized. Lekker over een dikke trui of vest. Verder hebben ze grote zakken en een capuchon.

"De Tretorn regenjassen zijn net niet waterdicht maar van al onze jassen kunnen zij het meeste water hebben, 8000 mm/cm2," aldus Claudia.

De jassen zijn van polyester en kosten rond de 80 euro. In onze winkel in Deventer vind je Tretorn Wings en Wings Air jassen in de maten XS tot en met XL. Wij hebben ze in knalgeel maar ook in groentinten, zwart en grijs. Daarnaast hebben we van dit merk regenkleding voor kinderen vanaf maat 86-92.

Danafae

Eleganter en alleen voor dames zijn de softshell jassen van het Deense merk Danafae. Deze regenjassen zijn winddicht en goed waterafstotend (3000 mm/cm2). Ze vallen tot boven de knie en zijn daarom ook mooi voor over een jurk of rok.

Bij de Hoge Ramen vind je de Line, het nieuwe model dat wat korter en rechter is. En wij verkopen de Jane, een getailleerde jas met elastiek op de rug. "De jassen van Danafae zijn wat eigenwijzer dan de Ilse Jacobsen - ze hebben een vrolijkere uitstraling," licht Claudia toe.

"De Danafae kun je perfect als jas dragen. Niet als winterjas, maar als tussenjas."

De jassen van Danafae verkopen wij in onze winkel in Deventer in de maten XS tot en met XXL. Ze zijn er in basic kleuren (zwart, donkergrijs, donkerblauw, donkerrood, petrol en khaki) en in meer uitgesproken uitvoeringen (felgroen, felblauw en met stippen).

Ilse Jacobsen

De 'Mercedes' onder onze regenjassen en onder regenjassen in het algemeen zijn die van Ilse Jacobsen. Het zijn waterafstotende (5000 mm/cm2) en winddichte jassen die je ook als gewone jas kunt dragen. Ze hebben een mooie pasvorm en zijn bijzonder door hun eenvoud. Je herkent ze gelijk.

Claudia: "De jassen van Ilse Jacobsen zijn zo gewild dat wij mensen in de winkel krijgen die aan wildvreemden op straat hebben gevraagd: 'Waar koop je die jas?'."

Naast het Deense design is ook het materiaal van de jassen van deze jassen bijzonder. Ze zijn van OEKO-TEX® 100 gecertificeerde softshell met een zachte fleece voering. De stof is winddicht en ademend door membranen waar geen water maar wel damp doorheen kan.

De buitenkant heeft een Ecorepel® coating, waardoor hij water- én vuilafstotend is. En wordt de jas op den duur toch vies, dan kan hij gewassen worden in de wasmachine. In de droger (medium warmte) herstelt de waterafstotende eigenschap zich helemaal.

Oh, en de naden zijn met de hand getapet en ook de ritsen zijn wind- en waterdicht. Hoe mooi is dat.

De Ilse Jacobsen jassen zijn er in twee lengtes: lang (ongeveer tot op de knie) en driekwart (tot op het dijbeen). Er zijn vier basiskleuren (zwart, donkerblauw, donkergrijs en army) en daarnaast zijn er ieder seizoen twee of drie kleuren. "Otter, een bruinbeige kleur, en dieprood zijn dit seizoen nieuw", vertelt Claudia.

"Het mooie aan alle kleuren van dit merk is dat ze effen zijn maar altijd een subtiel patroon hebben dat diepte geeft."

De Rain37 jassen van Ilse Jacobsen verkopen we behalve in de winkel in Deventer ook in de webwinkel. "Er is zo veel vraag naar," licht Claudia toe. "Als mensen hun maat weten doordat ze een Ilse Jacobsen jas gepast hebben in de winkel of van iemand die ze kennen, dan kunnen ze hem bij ons bestellen." Ze zijn er in de maten 36 tot en met 46.

Regen. We worden er zelden blij van, maar wie deert het met een fijne en mooie regenjas. Kom dus gauw weer eens naar de Hoge Ramen.

Reacties

  • Door Claudia Bouwmeester, 25 september 2019

    Je zult er deze herfstdagen vast ook weer veel plezier van hebben. Fijn om te horen dat je er zo blij mee bent!

  • Door Marleen, 22 september 2019

    Ik ben ontzetten blij met met danafae softshelljas met stippen. Aanrader!

Laat een berichtje achter.

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »