Meesterwerken | Voor een oer-Hollands kado

  • Geplaatst op
  • Door Tryntsje
  • Geplaatst in Kado & meer
  • 0
Meesterwerken | Voor een oer-Hollands kado

Ik ga op reis en neem mee … een typisch Hollands meesterwerk. Denk: Rembrandt, Vermeer, Delfts blauw of Van Gogh. Wij hebben superveel leuke spullen voor volwassenen én kinderen die een perfect kado zijn voor familie, vrienden of relaties in het buitenland. We laten ze graag aan jou zien.

echte liefde

Marten *hartje* Oopjen. Stel je voor. Maar echte liefde was het zeker volgens Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum. Hij leidt dit af uit het feit dat het paar van verschillende afkomst was. Oopjen Coppit kwam uit een oud en welgesteld regentengeslacht. Marten Soolmans was de zoon van een gevluchte Vlaamse suikerhandelaar, rijk maar met ruwe manieren.

 

In 1934 maakte Rembrandt twee levensgrote portretten van de pasgetrouwden. In 2015 werden ze voor het eerst apart verkocht. Oopjen kwam in handen van de Franse staat en Marten van de Nederlandse. De nieuwe eigenaren ecter beloofden elkaar plechtig het paar nooit te zullen scheiden. Sinds 2016 hangen ze in de Eregallerij van het Rijksmuseum.

 

En niet meer op een slaapkamer zoals bij de vorige eigenaar…

 

Marten en Oopjen peper en zout stel bij de Hoge Ramen

 

Marten en Oopjen zijn een geliefd paar bij kunstminnaars wereldwijd. Voor jong en oud hebben wij verschillende producten met dit koppel, hun schilder Rembrandt en diens vrouw Saskia als thema. Van de merken &Klevering, Rubinstein, Global Affairs en Pepe Heykoop.

 

meisjes van Vermeer

De meisjes van Johannes Vermeer zijn nog twee van die grote trekkers uit de Gouden Eeuw. Ook hiermee hebben wij verschillende producten in de winkel, van Pepe Heykoop, Loqi en Global Affairs.

 

Het Melkmeisje werd geschilderd rond 1660. 'Een meid die melk uitgiet' heette het werk lang en dat was een betere naam. Een melkmeisje was een meid die melk aan huis bezorgt. Aan haar kleding en hoofdkapje te zien is de vrouw op het schilderij echter een keukenmeid en geen melkmeisje.

 

meisjes van Vermeer bij de Hoge Ramen

 

Ook het Meisje met de Parel heeft een misleidende naam. Gezien de grootte en vorm is de oorbel eerder van glas dan een parel. En het schilderij heette tot 1995 ook 'Meisje met tulband'. Het Mauritshuis houdt echter vast aan de naam die zij het schilderij gaf, want zo kent de wereld haar.

 

Delfts blauw

Onbekend maar niet onbemind zijn de kunstenaars / ambachtslieden die nog zo'n oer-Hollands product maakten in de 17e eeuw: Delfts blauw porselein. Hoewel, oer-Hollands? Het blauwwitte porselein kwam uit China en de Delftenaren maakten dit na en gaven er hun eigen draai aan.

 

En werden hiermee wereldberoemd.

 

Delfts blauw bij de Hoge Ramen

 

Wij verkopen verschillende producten in de sfeer van het Delfts blauw uit de Gouden Eeuw (van &Klevering en Pepe Heykoop). En overigens van nóg een minder bekende kunstenaar: Jacob Marrel. Dit was een Duitse schilder die jarenlang in Nederland studeerde op het tekenen en schilderen van tulpen.

 

Ontwerpster Irma Boom nam een van zijn werken als uitgangspunt voor de opvouwtassen die zij voor Loqi ontwierp. Net als de opvouwtas met het Melkmeisje ontwierp Boom één kant van de tas in kleuren passend bij het oude kunstwerk, maar in geheel eigen stijl.

 

Vincent van Gogh bij de Hoge Ramen

 

Vincent

En natuurlijk ontbreekt Van Gogh niet in onze producten met typisch Hollandse kunstwerken. Amandelbloesem, landschappen, een zelfportret en, hoe kan het anders, zonnebloemen sieren meerdere vaas covers van Pepe Heykoop en opvouwtassen van Loqi.

 

Als dáár niet een geschikt kado bij zit om mee te nemen in de koffer of op te sturen per post, dan weten wij het niet meer.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.