Meal preppen met Mepal!

  • Geplaatst op
  • Door Claudia
  • 0
Meal preppen met Mepal!

Meal preppen met Mepal | Gratis kookboekje bij aankoop van €25,- aan Mepal producten!
Zo lang de voorraad strekt.

Meal preppen is het voorbereiden van verschillende maaltijden, op bijvoorbeeld een vaste dag in de week. Hierdoor verspil je minder eten, eet je gezonder en het bespaart je ook nog tijd! De producten van Mepal, en dan met name onze favoriete Cirqula serie, helpen je bij het voorbereiden en vers houden van je maaltijden.
 
Wij delen op ons blog één van de recepten uit dit boek.
 
Meal preppen - Chili sin Carne

Chili sin carne is de bekende chili con carne, maar dan zonder vlees. Een echt Mexiaans gerecht. Ondanks dat dit gerecht geen vlees bevat, bevat het toch veel eiwitten door de kikkererwten en kidneybonen. Een voedzame maaltijd met extra veel groente!
 

Ingrediënten:

  • 170 gram zilvervliesrijst
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika's
  • 125 gram champignons
  • 1 prei
  • 130 gram kikkererwten
  • 200 gram kidneybonen
  • 2 theelepels balsamico-azijn
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 75 gram tomatenpassata
  • 1,5 eetlepel chilisaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 5 gram koriander
  • 0,5 limoen (optioneel)
  • 50 gram geraspte 30+ kaas (optioneel)

 

Zo maak je de chili sin carne

01: Breng een ruime hoeveelheid water in een pan met deksel aan de kook. Kook de rijst volgens de verpakking en giet indien nodig het overtollige water af. 

02: Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de paprika's in blokjes, de champignons in plakjes en de prei in ringen. 

03: Spoel de kikkererwten en kidneybonen af en laat goed uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een hapjes- of koekenpan met deksel en fruit de ui en knoflook 1 tot 2 minuten aan. Voeg de paprika's, champignons en prei toe en bak 3 tot 4 minuten op middelmatig vuur. 

04: Voeg daarna de balsamico-azijn, tomatenblokjes, tomatenpassata, chilisaus, paprikapoeder, kikkererwten en kidneybonen toe. Laat vervolgens afgedekt 6 tot 8 minuten zachtjes doorkoken. Snijd ondertussen de koriander grof en de limoen in kwarten. Samen met de kaas lekker als garnering! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.