Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

Door Tryntsje, 12 december 2023

Keuzehulp bij koffiebekers | Ook voor theeleuten

Ben jij ook zo één: iemand die te vaak zijn koffie of thee vergeet en het koud moet opdrinken? Bah. Omdat wegwerpbekers op de werkvloer vanaf 1 januari 2024 ook niet meer mogen, bieden wij jou dé oplossing: een herbruikbare beker met deksel. We hebben een heel assortiment en helpen je graag bij je keuze.

inhoud en looks

Houd jij van grote bekers of gewone? Onze bekers met deksel variëren van 240 ml tot 480 ml en diverse maten daartussenin: 275 ml, 340 ml, 350 ml en 400 ml. En om jouw beker snel te kunnen herkennen, hebben we ze ook allerlei mooie uitvoeringen: bekers in effen kleuren en bekers met een print.

Afval verminderen door te stoppen met wegwerpbekers is een goed begin. Maar als jouw beker met deksel ook nog eens van duurzaam materiaal is, is dat natuurlijk nog mooier. We vertellen je graag wat over de materialen en idealen van de verschillende merken, zoals de biobased grondstoffen uit hernieuwbare bronnen.

gerecyclede frituurolie

Ja echt, het kan. In plaats van van fossiele grondstoffen zijn de bekers van Koziol en Be O Lifestyle gemaakt van gebruikte oliën uit de voedingsmiddelenindustrie en horeca. Afval als grondstof dus - hoe mooi is dat. Bij de productie is bovendien veel minder energie nodig wat wel tot de helft minder CO2-uitstoot leidt. Het levert bekers op die lichtgewicht en sterk zijn en goed recyclebaar.

PLAntaardig

PLA is een biobased en biologisch afbreekbaar plastic dat gemaakt wordt uit plantaardige suikers en plantaardige vezels. Het is industrieel composteerbaar en herbuikbaar. Let op: als huishoudelijk afval hoort het niet bij het GFT- of plastic afval en ook niet op de composthoop. Wel levert het als restafval bij verbranding groene stroom op. De bekers van Chic-Mic/Bioloco, Zuperzozial en Hip zijn van PLA. En ook die van Ecoffee Cup, die een stapje verder gaat en de bekers ook inzamelt voor hergebruik. Je leest er alles over op hun website.

vlakbij

Een merk dat vlakbij onze winkel in Deventer bekers met deksel maakt is Mepal. Korte afstanden betekenen minder CO2-uitstoot en hun producten zijn sterk en gaan lang mee. Bovendien werkt het bedrijf in Lochem samen met sociale werkplaatsen en heeft het als speerpunt het tegengaan van verspilling van voeding en van materialen. Kapotte onderdelen kun je laten vervangen. Ook mooi.

veilig in gebruik

Al onze bekers voldoen aan de Europese richtlijnen voor voedselveiligheid en bevatten dus geen BPA of andere schadelijke stoffen. Ook kunnen alle bekers met deksels in de vaatwasser en ze hebben geen bijsmaak of geurtjes.

overzicht

Op volgorde van grootte vind je hieronder de belangrijkste kenmerken van iedere beker in onze collectie.

merkinhoudprinteffenafsluitbare
drinkopening
deksel met
luchtgaatje
biobasedmateriaal
Ecoffee Cup240 mlX X XPLA
Mepal275 ml XX  PP
Be O Lifestyle340 ml XX XBornewablesTM PP
Chic-Mic/Bioloco350 mlX X XPLA
Hip350 ml XXXXPLA
Ecoffee Cup350 mlX X XPLA
Zuperzozial350 ml XX XC-PLA
Koziol400 ml X XXKoziol Organic Bio-Cicular
Zuperzozial480 ml XX XC-PLA

meer weten?

Meer details over de bekers van Be O Lifestyle, Chic-Mic/Bioloco, Ecoffee Cup, Hip, Koziol, Mepal en Zuperzozial vind je op de productpagina's.

Wij wensen jou de juiste keuze en heel veel warme bakken koffie of thee.

Laat een berichtje achter.

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »