Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

Door Tryntsje, 18 juli 2023

Er was eens ... | Sjaal met Verhaal

Winst maken als middel (en niet als doel) om vrouwen in Nepal en Thailand economische zelfstandigheid te geven en om te investeren in projecten op het gebied van zorg en onderwijs ter plaatse. Achter de kleurrijke en unieke producten van Sjaal met Verhaal schuilt dit goede verhaal.

Een reis naar Nepal in 2013 verandert het leven van Inge Hoogesteger. Na een bezoek aan een kindertehuis in Pokhara en indrukwekkende ontmoetingen met Nepalese vrouwen wil ze wat doen voor deze mensen. Ze neemt sjaals die gemaakt zijn door de vrouwen mee om ze thuis te verkopen om vervolgens het geld aan het kindertehuis te doneren. Dat loopt zo goed dat haar handel al gauw een vlucht maakt en ze haar baan opzegt en Sjaal met Verhaal opricht.

In juni vierde het Middelburgse merk haar 10-jarig jubileum. Inmiddels heeft Inge een bedrijfspand en een webshop, een team van zes medewerkers en een assortiment dat al lang niet meer alleen uit sjaals bestaat. Vilten slofjes, tasjes, handpoppen en woondecoratie (voor de sier en functioneel) zijn erbij gekomen. En ook gebreide accessoires, plaids en tassen. Allemaal kleurrijk, uniek en handgemaakt door inmiddels meer dan duizend vrouwen in Nepal en in Thailand.

Inge: “De eerste contacten in Nepal zijn uitgegroeid tot vriendschappen en maken dat Nepal een tweede thuis is geworden.

Regelmatig reist Inge terug naar Nepal en Thailand om te zien hoe het met de vrouwen gaat en te overleggen welke producten ze zouden kunnen maken waar op de Nederlandse markt behoefte aan is. Sjaal met Verhaal blijft zich ontwikkelen om de maaksters een stabiele basis te bieden, ook in tijden van tegenslag door een aardbeving, sprinkhanenplaag of Covid bijvoorbeeld, en om ons van fijne producten te voorzien. Allemaal volgens de beginselen van de World Fair Trade Organization.

Bij Hoge Ramen hebben we zojuist het assortiment aangevuld met grote en kleine onderzetters in blauwe, aarde- en natuurtinten, naast de veelkleurige die er al waren. Verder hebben we veel verschillende vilten bloemen en vilten vogels in ons assortiment. Het zijn mooie producten met een goed verhaal - een verhaal dat verdergaat op het moment dat jij een item koopt en in gebruik neemt of aan iemand anders geeft als cadeautje.

Laat een berichtje achter.

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »