Drinkflessen van 24Bottles - Ciao bella!

Drinkflessen van 24Bottles - Ciao bella!

Wat kunnen wij doen, ja, jij ook, om plastic afval terug te dringen? Een herbruikbare drinkfles kopen natuurlijk. Dat bedachten ook Giovanni Randazzo en Matteo Melotti toen zij in 2013 met 24Bottles begonnen. Maar deze twee Italianen voerden het wel heel ver door. Hun drinkflessen geven een mooi beeld van de keuzes die je kunt maken. Wij zetten ze voor jou op een rij.

Italiaans design

Duurzaam doen is mooi, maar hoe kom je ermee voor de dag? De drinkflessen van 24Bottles hebben een strak design en ieder seizoen verschijnen er nieuwe uitvoeringen, in mooie kleuren of opvallende prints. Daar zit echt voor iedereen wel een passende fles bij.

 

lichtgewicht

Die drinkfles die altijd overal mee naar toegaat, weegt genoeg door zijn inhoud. De fles zelf is daarom zo licht mogelijk gehouden.

 

wijde opening

Ook met het gebruik is rekening gehouden. Wil je er ijsblokjes in doen of stukjes fruit? De opening is wijd genoeg. En dat is dan ook weer handig als je hem met een flessenborstel wilt schoonmaken.

 

18/8 voedselveilig RVS

De flessen zijn gemaakt van 18/8 voedselveilig roestvrijstaal. Dat betekent dat er geen coating of kunststof laagje aan de binnenkant nodig is en er toch alle mogelijke drankjes in kunnen. Geen BPA of ftalaten dus, ook niet in de dop of in de afsluiting.

 

"Okee, heel mooi dat je de productie, het transport, de verpakking en het afval van wegwerpflessen bestrijdt. Maar: hoe belastend is het om die duurzame flessen te maken?"

 

Ook daar is aan gedacht. Matteo en Giovanni hebben precies berekend hoeveel CO2 er wordt uitgestoten bij het maken, verpakken en vervoeren van hun flessen. Dit houden ze nauwkeurig bij en compenseren ze door de aanplant van bomen (cacao-, sinaasappel-, koffie- en avocadobomen onder andere) in hun Oxygen bossen in verschillende landen.

 

24Bottles bij de Hoge Ramen

 

Ben je gek op cijfers? Op 24bottles.com vind je de details. Nog een ander cijfer is dat wat op iedere fles van 24Bottles staat: -0,08. Dat is het aantal kilo dat je aan CO2-uitstoot bespaart iedere keer als je je fles opnieuw vult en geen wegwerpfles gebruikt. Als reminder.

 

De wereld veranderen kun je niet alleen, vinden de mannen achter 24Bottles. Maar álles wat je doet heeft invloed, en gezamenlijk kun je het beter hebben in de wereld van morgen. "Een mooi ontwerp werkt als een hefboom om voor duurzaamheid te kiezen," zeggen ze zelf. Je vocht op peil houden, de wereld verbeteren én een persoonlijk stijl statement maken - het gaat allemaal samen in hun flessen waartegen je met recht "Ciao bella" kunt zeggen.

 

24Bottles bij de Hoge Ramen

 

Bij de Hoge Ramen vind je diverse drinkflessen van 24Bottles. We hebben net weer een aantal mooie nieuwe kleuren en ontwerpen binnengekregen én een kleinere variant van de dubbelwandige Clima thermosfles.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.