5 Reistips | Onderweg met kinderen

5 Reistips | Onderweg met kinderen


Hoe overleef ik de lange reis naar onze vakantiebestemming? Hoe houden we de kinderen bezig op de achterbank? Claudia zet een aantal tips voor jou op een rij. Speelgoed en boekjes voor urenlang speelplezier achterin de auto of in de trein of het vliegtuig. En ze zijn duurzaam leuk – ook wanneer je weer thuis bent. Vijf tips en een bonus.

Vakantieklets Doeboek – voor een onvergetelijke vakantie (6+)

Een vakantiedoeboek van Gezinnig in handig A6-formaat. Kaarten met opdrachten om alleen in te vullen of samen te spelen. Lekker fantaseren bijvoorbeeld over de vraag: ‘Stel je voor dat je onzichtbaar bent – wat zou je doen?’ Of ‘Drie op een rij, met dropjes en pepermuntjes’ tijdens een stop onderweg. ‘Eerlijk zeggen: hoelang kun je zonder wifi?’ Dat levert vast een goed gesprek op. Achterop de kaart vul je in: waar je was en wanneer, en dingen als het weer, wat je gedaan, gezien en gegeten hebt, hoe je humeur was en wat je nooit zult vergeten. Aan het eind van de vakantie heeft je kind een mooi boekje met herinneringen van zichzelf en het gezin. Wij verkopen Vakantieklets editie 1 en 2. Klik op de titel hierboven om ze te kopen.

 

Magnetibook – magnetenboek om te fantaseren en te puzzelen (3-8)

Dit boek is stiekem helemaal geen boek, maar een doos met een deksel dat van binnen magnetisch is. Erbij zitten 36 magneetjes die samen de acht figuren vormen die op bijbehorende kaartjes staan. Puzzelen dus, maar fantaseren mag ook. Een prinses met een poes of een eenhoorn? Een koning met een boevenbril. Een zebra met olifantenbillen. Je kunt lekker gek doen. Wij verkopen verschillende varianten van dit kinderboek. Klik op de titel hierboven om te zien welke.

 

collage van speelgoed voor onderweg

 

Leren tekenen op uitwisbare kaarten – dat scheelt ruimte en papier (3-7)

Houdt je kind van dieren, van prinsessen of van cowboys én houdt het van tekenen? Djeco heeft kaarten ontwikkeld en stiften met uitwisbare inkt waarmee de contouren van een vis, een koets of een dino en nog veel meer figuren steeds opnieuw overgetrokken en ingevuld kunnen worden. Hetzelfde idee als in doeboekjes, maar dan compact, stevig en herbruikbaar (dus minder oud papier). Daar zijn de kinderen wel een tijdje zoet mee en het is nog goed voor de ontwikkeling van hun fijne motoriek ook. Wij hebben verschillende Step by step tekendozen in de winkel. Klik op de titel hierboven om te zien welke.

 

Het zaklampboek – dat is pas een spannend boek! (3+)

Hoe kan dat? Grote mensen zijn vaak nog meer verwonderd dan kinderen. Hoe kun je in het donker zoeken met een zaklamp van papier die echt licht uitstraalt? Dit idee alleen al maakt het zaklampboek tot een kostbaar bezit voor ieder kind. Daarbij is de inhoud ook interessant en leuk om voor te lezen en samen met je kind naar de vetgedrukte figuren te zoeken. Met die papieren zaklamp in de dierentuin bijvoorbeeld, of onder de grond, of op school, of in het menselijk lichaam. Wij vinden ze zó leuk dat we wel bijna tien verschillende zaklampboeken verkopen. Klik op de titel hierboven om te zien welke.

 

“‘Oh nee, toch geen raamstickers!’ zei mijn vriendin toen ik dit lijstje met tips aan het maken was”, vertelt Claudia. “Maar deze zijn echt leuk. Ze hebben mooie kleuren en er zitten allerlei grapjes in. Zoals het lieveheersbeestje met dat drumstel bijvoorbeeld.”

 

Vrolijke, grappige raamstickers voor kinderen (3+)

In de winkel is veel vraag naar raamstickers om mee te spelen. Samen met Makii hebben we al eens eigen Deventer stickers ontwikkeld, maar de pakketjes die we nu van dit Rotterdamse designduo hebben, zijn ook erg leuk. 'Voertuigen' met een giraffe in een auto en een driedubbeldekkerbus bijvoorbeeld, of 'Babydieren' (altijd schattig) met een zebra met gekleurde strepen, en 'Boerderij' waar de groenten gezichtjes hebben en de boer een dier is. In ieder pakje zitten vijftig stickers om jouw kind én de ruiten van je auto mee op te vrolijken. Klik op de titel hierboven om te zien welke wij bij de Hoge Ramen verkopen.

 

Naast deze vijf tips hebben we natuurlijk nog veel meer speelgoed, boekjes en andere handige spullen voor onderweg. Je vindt ze in onze winkel in Deventer en in onze webwinkel. Zoek je iets speciaals? Dan mag je altijd mailen naar [email protected] of bellen naar +31 570 611438. Dan zetten we het product online voor jou.

 

Bonus tip

Reizen betekent urenlang stil zitten in een kleine ruimte. Dat valt niet mee voor jonge kinderen. Maar wist je dat die vanaf een jaar of vijf al best een beetje kunnen kaartlezen? Maak een kopie van de routekaart op een A4’tje en teken met een opvallende stift nauwkeurig de route hierop. Teken je huis aan het begin en je tent op je vakantiebestemming. Geef dit aan je kind. Zij of hij kan nu onderweg vragen waar jullie zijn en krijgt een gevoel van hoe ver het nog is.

 

Heb jij ook goede tips voor onderweg? Deel ze hieronder. Wij lezen ze graag.

Reis veilig en een fijne vakantie!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.