Fatboy | Essentie onder een vergrootglas

Fatboy | Essentie onder een vergrootglas

Fatboy – dat is toch een zitzak? Nee hoor, veel meer dan dat. Het is een wereldberoemd Nederlands merk met lampen, meubels en accessoires, en de zitzak, voor binnen en buiten. Stoere en opvallende ontwerpen met namen met een knipoog. Altijd bedoeld om een lach op je gezicht te krijgen. En dat krijgen wij zeker.

Wat in 1998 begon als de robuuste zitzak Fatboy van de Finse ontwerper Jukka Setälä, is in Noord-Brabant uitgegroeid tot een sterk merk dat de wereld vrolijker wil maken. Design with a smile is het devies van Alex Bergman die het merk in 2003 overnam. Vernoemd naar de Britse big beat muzikant Fatboy Slim, is het merk zijn muze trouw gebleven. De ontwerpen zijn groots, helder en kleurrijk. Alsof de essentie van ieder voorwerp onder een vergrootglas wordt gelegd.

 

Edison schemerlamp en Cooper cappie

 

Edison lamp

De Edison is een gladde, witte schemerlamp uit één stuk, variërend van 25 tot 90 cm hoog, met nog een grote broer van wel 180 cm. Bij de Hoge Ramen verkopen wij the Petit, the Medium en the Grand met voor the Petit ook diverse Cooper cappies. Dit kapje waarmee je je lamp jouw eigen stijl geeft, is vernoemd naar het rode hoedje in dezelfde vorm, dat zo typisch was voor de Britse komiek en goochelaar Tommy Cooper.

 

Bolleke hanglamp en Thierry le swinger

 

snoerloos en dimbaar

The Petit is overigens snoerloos en dimbaar, net als de Transloetje, het Bolleke, Thierry le Swinger en Add the Wally die wij ook verkopen. Je laadt de lampen op en hangt of plaatst ze daar waar jij licht nodig hebt. De transparante ‘luce’ (Italiaans voor licht) laat de techniek van een lamp in al zijn glorie zien, maar let op: die gloeilamp is wel een zuinige led-lamp. Het Bolleke en Thierry zijn fijn om buiten in een boom of aan een veranda te hangen, hoewel de laatste ook op een stok past die je in de grond prikt. Alleen Wally heeft een vaste plek nodig – die hang je met een schroefje aan de muur (‘the wally’).

 

Transloetje en Lekkerplekkuh Tjilp

 

Soms duurt het even voordat je de naam kunt plaatsen, maar ondertussen kijk je met plezier naar de Fatboy ontwerpen. Lekkerplèkkuh – is dat Brabants misschien? Wie het weet, mag het zeggen. Wij vinden de Tjilp raamstickers met tropische vogels, vlinders en bloemen in ieder geval zó mooi dat wij zeker weten dat ieder stads of industrieel uitzicht daarvan opleeft. En dan de Lamzac voor iedereen die lui en slap wil zijn als een echte lamzak. Je hoeft zelfs nauwelijks moeite te doen om dit luchtbed te vullen of te laten leeglopen.

 

“Ik heb kortgeleden een Lamzac L gekocht voor mijn vriend, voor in de tuin. Hij ligt heerlijk”, vertelt Lizzy. “Of je er samen op kunt liggen? Niet naast elkaar. Dan is de XXXL beter.”

 

stoer

Kleine dingen stoer ontwerpen, eigenzinnig, in frisse kleuren en van verrassende materialen. Nieuwe ideeën bedenken of aan bestaande ideeën een nieuwe draai geven. Dat is wat Fatboy voor ogen heeft. Denken, maken, spelen en veranderen vanuit de gedachte dat als niemand het doet Fatboy het misschien maar moet doen. Dat is wat de makers achter dit merk drijft en blij maakt en dat is wat zij met de wereld willen delen.

 

Lamzac opblazen op de fiets

 

Wij worden er vrolijk van. Jij ook?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.