Groene en snelle bezorging door de Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door de Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

Door Tryntsje, 26 mei 2021

Superwaste | Afval als grondstof

SuperWaste maakt producten van gerecyclede materialen. Afval- en restmaterialen als textiel en oude theezakken worden verzameld, verwerkt en vermaakt tot trendy producten in een werkgelegenheidsproject dat het Amsterdamse merk in India heeft opgezet. Mooie producten met en goed verhaal - dat is precies waar wij van houden.

Al meer dan twintig jaar streeft het Amsterdamse Superwaste naar eerlijke handel voor een betere wereld. Samen met mensen uit de armste regio's ter wereld ontwikkelt en maakt het merk producten om die te verkopen. Superwaste werkt vooral met vrouwen en helpt hen een beter leven voor zichzelf en hun familie op te bouwen.

Superwaste werkgelegenheid vrouwen India

Twee werelden komen samen in de unieke duurzame handgemaakte producten van Superwaste. Designers in Amsterdam ontwikkelen samen met vakmensen in India steeds nieuwe bijzondere producten. Techniek en afvalmateriaal uit India gecombineerd met kennis, vorm en kleur van ontwerpers in Nederland.

Superwaste vlaggen Hoge Ramen blog

Jaarlijks produceren wij wereldwijd 1,2 miljard ton afval. Wat veel. Logisch toch om daar gebruik van te maken? SuperWaste laat met haar collecties Superproducten zien dat er duurzame en waardevolle oplossingen bestaan voor afval zoals textiel en theezakken. Hun gerecyclede producten zijn bovendien circulair en kunnen na gebruik dus keer op keer worden hergebruikt.

Bij de Hoge Ramen hebben we van de Superwaste-collecties gemaakt van oude tea bags en van gerecycled katoen een hoop mooie producten in ons assortiment opgenomen.

Superwaste tassen Hoge Ramen blog

Het katoen van de shoppers hebben al een heel leven achter zich. Het is gedragen, vervezeld en weer tot garen gesponnen waarmee opnieuw katoenen stof wordt gemaakt. Alleen al in Nederland gooien wij jaarlijks 235 miljoen kilo kleding weg. Textielafval verbranden is een enorme verspilling. Met hergebruik houdt Superwaste textiel in roulatie. Wij doen daar graag aan me en jij toch ook?

Superwaste vazen Hoge Ramen blog

Stoer, sterk en authentiek - oude theezakken kom je niet vaak tegen. In India worden tea sacks gebruikt als verpakkingsmateriaal voor het transport van thee van de theeplantages naar klanten. Deze grote zakken van het sterke en waterbestendige Non Woven Polypropyleen belanden daarna gewoonlijk op de afvalberg.

Superwaste kweekpotten Hoge Ramen blog


SuperWaste geeft teabags een nieuw leven. Ze verzamelt de zakken, wast ze uit, snijdt ze op maat en maakt er dan nieuwe producten van. Ieder Tea bag-product heeft een unieke print, afhankelijk van de theeplantage waar de theezakken vandaan komen en van het product dat ervan gemaakt wordt. Uniek handgemaakt hergebruik voor onze kweekpotten, vazen en vlaggetjes bijvoorbeeld.

Afval als grondstof. Als dat geen goed verhaal is.

Laat een berichtje achter.

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »