Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer
DE WINKEL
0
0
Groene en snelle bezorging door o.a. Fietskoerier en GLS.
Wij maken gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal
Bekijk de producten live in onze winkel in Deventer

Foekje Fleur - porcelain bottle - #9 blue

Productomschrijving

Is het plastic of is het porselein? Met 'oude' zeepflessen wil ontwerpster Foekje Fleur ons aan het denken zetten over plastic afval in het milieu en of dat ook anders kan. Met blokken zeep in plaats van vloeibare bijvoorbeeld en met flessen van aardewerk zoals deze subtiele handgemaakte vaas.

De buitenkant van het gekleurde porselein is biscuit. Dit geeft een matte afwerking die lijkt op plastic. Ook de kleur is geïnspireerd op oude plastic flessen, verweerd door water en zonlicht. De binnenkant van de vaas is geglazuurd om hem waterdicht te maken. Zo is hij geschikt als vaas of als fles. Iedere flesvaas is aan de onderkant gesigneerd.

De flessen uit de Maas-collectie worden met de hand gemaakt door Middle Kingdom Porcelain in Jingdezhen, China. Plastic flessen van soms wel veertig jaar oud die Foekje vond in de Oude Maas, worden gebruikt om de vormen te maken. Gepigmenteerd vloeibaar porselein wordt in de vormen gegoten. Dit laat een dunne laag achter die de fles vormt. Na het drogen wordt de binnenkant van de vaas loodvrij geglazuurd en op 1300 °C gebakken.

Al dit handwerk gebeurt door een team van zeven ambachtslieden, waardoor geen van de flessen precies hetzelfde is. De getoonde foto is een indicatie, kleine veranderingen in kleur zijn mogelijk. Over het algemeen is het oppervlak glad, maar er kunnen kleine afwijkingen zijn die als een kwaliteit van het product moeten worden beschouwd.

Wij verzenden de vaas zonder plastic in een dubbele doos met een brochure en briefkaart erbij.

  • Afmetingen: 21,2 x 8,5 x 4 cm
  • Materiaal: porselein
  • Onderhoudsinstructies: Om de buitenkant van de flesvaas in een onberispelijke staat te houden, was je de fles na gebruik als vaas met milde zeep, warm water en een borstel. Laat hem drogen op een schone handdoek. Vetvlekken kunnen worden verwijderd door de fles in te wrijven met zachte zeep, deze een nacht te laten staan ​​en dan schoon te maken zoals hierboven beschreven. Bewaar de fles altijd binnenshuis op een droge plaats, aangezien vochtig vuil na verloop van tijd in de buitenkant kan komen. Bewaar je vloeistoffen in de flesvaas dan raden we aan om een ​​kurk te gebruiken om de fles te sluiten.
  • Kleur: donkerblauw
  • Serie: Maas-collectie
  • Merk: Foekje Fleur

Productspecificaties

EAN
7442149740790

Eerder bekeken

Foekje Fleur Foekje Fleur - porcelain bottle - #9 blue
Foekje FleurFoekje Fleur - porcelain bottle - #9 blue

Is het plastic of porselein? Met '...

Is het plastic of porse...

Op voorraad
€42,95
      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »