• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Foekje Fleur - porcelain bottle - #17 spring

1 / 2
€38,95
Is het plastic of porselein? Met 'oude' zeepflessen zet Foekje Fleur ons aan het denken over plastic afval en of dat ook anders kan. Met blokken zeep in plaats van vloeibare zeep bijvoorbeeld en met flessen van aardewerk zoals deze vaas.
Levertijd 1-2 werkdagen
Voor 15:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Foekje Fleur - porcelain bottle - #17 spring

Is het plastic of is het porselein? Met 'oude' zeepflessen wil ontwerpster Foekje Fleur ons aan het denken zetten over plastic afval in het milieu en of dat ook anders kan. Met blokken zeep in plaats van vloeibare bijvoorbeeld en met flessen van aardewerk zoals deze subtiele handgemaakte vaas.

De buitenkant van het gekleurde porselein is biscuit. Dit geeft een matte afwerking die lijkt op plastic. Ook de kleur is geïnspireerd op oude plastic flessen, verweerd door water en zonlicht. De binnenkant van de vaas is geglazuurd om hem waterdicht te maken. Zo is hij geschikt als vaas of als fles. Iedere flesvaas is aan de onderkant gesigneerd.

Mensen over de hele wereld zijn geïnspireerd door Foekje Fleur's Bottle Vase-project en hebben thuis of op vakantie stranden schoongemaakt. De Wereld-collectie bestaat uit flessen van over de hele wereld en de flesvazen wordt handgemaakt nabij Aveiro in Portugal. De collectie kan worden uitgebreid zolang het probleem van de plastic soep bestaat.

Plastic flessen van soms wel veertig jaar oud worden gebruikt om de vormen te maken. Gepigmenteerd vloeibaar porselein wordt in de vormen gegoten. Dit laat een dunne laag achter die de fles vormt. Na het drogen wordt de binnenkant van de vaas loodvrij geglazuurd en op 1300 °C gebakken. Al dit handwerk gebeurt door ambachtslieden, waardoor geen van de flessen precies hetzelfde is. De getoonde foto is een indicatie, kleine veranderingen in kleur zijn mogelijk. Over het algemeen is het oppervlak glad, maar er kunnen kleine afwijkingen zijn die als een kwaliteit van het product moeten worden beschouwd.

Wij verzenden de vaas zonder plastic in een dubbele doos met een brochure en briefkaart erbij.

  • Afmetingen: 20,7 × 7,0 x 7,0 cm
  • Materiaal: porselein
  • Onderhoudsinstructies: Om de buitenkant van de flesvaas in een onberispelijke staat te houden, was je de fles na gebruik als vaas met milde zeep, warm water en een borstel. Laat hem drogen op een schone handdoek. Vetvlekken kunnen worden verwijderd door de fles in te wrijven met zachte zeep, deze een nacht te laten staan ​​en dan schoon te maken zoals hierboven beschreven. Bewaar de fles altijd binnenshuis op een droge plaats, aangezien vochtig vuil na verloop van tijd in de buitenkant kan komen. Bewaar je vloeistoffen in de flesvaas dan raden we aan om een ​​kurk te gebruiken om de fles te sluiten.
  • Kleur: lentegroen
  • Serie: Wereld-collectie
  • Merk: Foekje Fleur