Plasticvrij badderen | Ja, natuurlijk

Plasticvrij badderen | Ja, natuurlijk

Wij vallen als een blok voor cosmetica die niet in plastic verpakt zit. Shampoo uit een fles? Pfff, helemaal niet nodig. Inmiddels hebben we diverse merken in de winkel die aan de weg timmeren om de cosmeticawereld plasticvrij te maken. Wij helpen graag een handje mee. Jij toch ook?

Ons nieuwste merk met plasticvrije zeep en verzorgingsproducten is Shampoo Bars / Paper & Boo. Uit onze eigen stad, Deventer. De shampoos, conditioners, douchegels en badschuim zijn allemaal vegan en dierproefvrij. De shampoos bevatten geen SLS en SLES en worden met de hand gemaakt in Nederland. De body bars zien eruit als mega snoepjes en ruiken net zo fijn als ze mooi zijn.

 

Shampoo Bars bij Hoge Ramen

 

Om de badkamer verder plasticvrij te maken heeft het merk ook andere badkamerproducten, gemaakt van papier of bamboe. Wattenstaafjes bijvoorbeeld (alle kleine beetjes helpen) en tandenborstels en wasbare wattenschijfjes (in een handig waszakje). Ook die vind je bij de Hoge Ramen. Allemaal in stijlvolle kartonnen verpakking.

 

Paper & boo bij Hoge Ramen

 

Een ander merk dat de wereld en de badkamer van plastic wil verlossen is HappySoaps. Vorig jaar november namen we hun shampoos in ons assortiment op. Inmiddels hebben we ook body bars, deodorant, conditioner en sinds kort scheerzeep van dit merk. Allemaal handgemaakt in Nederland van natuurlijke bestanddelen. Dierproefvrij, vegan en palmolievrij.

 

Tip: Laat je natte blok zeep goed uitdruipen. Dan gaat hij langer mee.

 

Wist je dat de badproducten in blokvorm wel drie of vier flessen vloeibare zeep of schuim schelen? De blokken shampoo, zeep en conditioner lijken misschien duurder maar zijn dat niet. Wel is het belangrijk om iedere body bar en andere bar na gebruik goed te laten drogen. De zeephouders en zeepzakjes die je hiervoor kunt gebruiken vind je ook bij ons in de winkel. Niet in een plasje water laten liggen dus.

 

HappySoaps bij Hoge Ramen

 

En wil je zeep raspen om een zeepoplossing te maken om lekker in bad te gebruiken bijvoorbeeld? Daarvoor zijn de Bubble Buddies van Foekje Fleur. De rasp komt met een blok Werfzeep, maar Foekje Fleur timmert ook zelf aan de weg met heerlijke handgemaakte zepen in fijne kartonnen verpakking.

 

Foekje Fleur zeep bij Hoge Ramen

 

Terwijl we dit blog schrijven is er zelfs nog een product bijgekomen: de deodorant van Nuud. Deze deo is zo gemaakt dat je maar een puntje van hoeft te gebruiken en je bent dagenlang okselfris. Dat scheelt een heleboel deo, verpakkingsmateriaal, transportkosten en productie. En die mini tube dan? Die is gemaakt van suikerriet.

 

Die tube? Die is van suikerriet.

 

Een heleboel goede ontwikkelingen die wij alleen maar toejuichen. Ons online aanbod van plasticvrije cosmetica en badkamerproducten hebben we hier voor je bij elkaar gezet. Zoek je iets speciaals? Bellen of mailen mag altijd. Onze winkel heeft meer dan we online kunnen plaatsen en we helpen je graag.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.