Lekker ontspannen | Zwitscherbox

Lekker ontspannen | Zwitscherbox

Stel je voor: een bos met hoge bomen en in het gebladerte het gezang en gefluit van allerlei vogels. Geluiden vol levenslust en zacht getsjirp wisselen elkaar af. Daar word je toch helemaal rustig van. Dit is precies het idee achter de vogelhuisjes van Zwitscherbox.

Twee Duitsers, Phillipp Störring en Dennis Clasen, bedenken hun product om rustgevend geluid toe te passen in medische omgevingen in 2013. In 2015 neemt hun product een vlucht toen het MoMA (Museum of Modern Art in New York) ze begon te verkopen. Want behalve rustgevend zijn de huisjes ook mooi vormgegeven.

 

Zwitserbox wit huisje met vogelgeluid

 

Inmiddels hebben ook heel wat particulieren een Zwitscherbox huisje op een plank staan of aan de muur hangen. "De vogelgeluiden kunnen prettig zijn op het toilet bijvoorbeeld," weet Kristianne. "Lekker relaxt. Maar klanten kopen ze ook voor bij de achterdeur bijvoorbeeld, of ze zetten hem naast hun wekker zodat vogels beginnen te fluiten wanneer ze de wekker uitdoen."

 

Birdybox huisje met vogegeluiden

 

Het huisje heeft een bewegingssensor. Hij speelt honderd seconden en kan naar wens harder en zachter gezet worden. Heb je er even geen zin in, dan kun je hem uitschakelen en later weer aan doen. Sinds kort is er ook de Birdybox - deze is kleiner, oplaadbaar en speelt twintig seconden.

 

"Klanten zetten hem naast hun wekker zodat vogels beginnen te fluiten wanneer ze de wekker uitdoen," aldus Kristianne.

 

"We verkopen de Zwitscherbox aan particulieren en aan organisaties," vervolgt Kristianne. "Zo vertelde een therapeut dat ze er één in de wachtkamer heeft om de stilte te verbreken bij binnenkomst. En een zorginstelling bestelde een aantal om in een lange gang op te hangen zodat vogeltjes blijven fluiten zolang bewoners erover doen om de gang uit te lopen. Een mooi idee."

 

groene Zwitserbox huisje met vogelgeluiden

 

De huisjes met vogelgeluiden zijn populair bij de Hoge Ramen. Wij verkopen verschillende uitvoeringen: met een voorkant van effen plexiglas, met een print van een zomers bos, met een voorkant van hout of bamboe en sinds kort hebben we ook de Birdybox.

 

Nieuwsgierig naar de geluiden? Luister hier naar het relaxte vogelgezang van de Zwitscherbox.

Reacties

  1. Claudia Bouwmeester Claudia Bouwmeester

    Hoi Pauline,

    De Zwitscherbox is te koop in onze winkel in Deventer en in onze webshop. Je vindt een overzicht als je op de pagina merken naar Zwitscherbox gaat (helemaal onderaan de lijst). De prijs is vanaf €39,95. Als je nog meer vragen hebt dan kan je ook bellen naar de winkel, op 0570-611438. Vriendelijke groet,
    Claudia - Hoge Ramen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.